Waarvoor kan u bij ons terecht?

Nieuwbouw

Van plan om binnenkort te gaan bouwen en ben je op zoek naar een stukadoor?  Wij verzorgen al het pleisterwerk van je droomwoning.

Met behulp van een spuitmachine worden de muren en plafonds volgens de hoogste normen afgewerkt.  Wij gebruiken hiervoor de gips van Gyproc die de hoogste afwerkingsgraad heeft van alle gipsen op de markt.  Tevens is deze gips 100% natuurlijk.

Bij het pleisteren van een nieuwbouw woning starten wij steeds met het volledig afdekken van de chape met protectiekarton. Hierdoor blijft deze steeds proper. Daarna beginnen de 2 zaakvoerders de werf voor te bereiden. Dit houdt in dat wij zelf alle binnenhoeken perfect waterpas in in lijn zetten. Hiervoor gebruiken wij altijd een metserskoord.

Dagkanten van de ramen werken wij af met een raamafwerkprofiel 6mm, voorzien van een zwelband. Hierdoor is er geen rechtstreeks contact met de gips en het raamkader en wordt scheurvorming vermeden. Indien nodig voorzien wij ook een isolatieplaat in de dagkanten. Hoeken aan de ramen worden met de winkelhaak, haaks op de ramen geplaatst en waterpas.

Overal voorzien wij wapeningsnetten bij overgang tussen 2 verschillende materialen, zoals bv snelbouwsteen en beton.

Nadat wij, Dokka en ik, alle voorbereidende werken hebben uitgevoerd, worden de muren en plafonds gepleisterd door ons vakkundig en zelf opgeleid team pleisteren onder leiding van ploegbaas Hassan die al 15 jaar bij ons in dienst is.

De werf wordt volledig proper opgekuist en netjes achter gelaten voor de volgende vakmensen.

Al het afval wordt in een grote afvalzak gedaan en wordt nadien opgehaald door een firma.

 

Renovatie en herstellingen

We hechten evenveel belang aan kleine als aan grotere renovatie projecten, hierdoor kan u bij ons terecht met al uw renovatie plannen.

Bij kleinere projecten denken we bijvoorbeeld aan het aanwerken van dagkanten na het plaatsen van nieuwe ramen en deuren.  Ook na waterschade herstellen wij graag het pleisterwerk.

Wenst u extra ruimte te creëren en zoekt u hulp bij het plaatsen van wanden of het afwerken van muren en plafonds, bent u bij ons aan het juiste adres.

Bij grotere renovatie projecten werken we samen met architecten/renovatie coördinator zodat we tot een mooi resultaat kunnen komen.  Alle muren worden m.b.v. aftreklatten waterpas en in lijn gezet.  Dit zorgt ervoor dat alle muren mooi waterpas staan zodat meubelen en of keukens perfect aansluiten aan de muur.

Doordat wij alle muren perfect waterpas en in lijn zetten, komt het regelmatig voor dat wij de muren extra dik, soms wel tot 5à6cm, moeten pleisteren. Dit gebeurt dan in 2 of 3 keren. Dat verklaart ook waarom onze meterprijzen bij renovatie aanzienlijk hoger zijn dan bij NB.

Wat wij bij renovatie ook vaak tegenkomen in oude muren is houtwerk. Dit wordt afgetaped met “ProClima” tape, zodat het hout geen barsten kan maken in het pleisterwerk. Ook roet van oude schoorstenen komen we regelmatig tegen bij renovatie en wordt door ons vakkundig aangepakt waardoor het geen doorslag meer kan geven op het pleisterwerk.

Buitenbepleistering

Met de huidige richtlijnen omtrent renovatiedoelstellingen is het belangrijk om goed te isoleren.  Dit kan gedaan worden door de buitenschil te isoleren met EPS isolatie en af te werken met crepi.  Aangezien elke woning anders is, is het belangrijk dat we ter plaatse komen kijken om een gerichte analyse te kunnen doen.

Toepassingen

Hieronder vindt u een korte beschrijving van ons werkgebied.  Indien u geïnteresseerd bent in één van de toepassingen, gelieve dan zeker ook onze pagina met de linken naar onze partners te bekijken.  Hier vindt u nog meer informatie aangaande het product.

Pleisterwerken

Pleisterwerken is zoveel meer dan het alleen maar wit maken van muren en plafonds.  Het vereist jarenlange ervaring om te kunnen anticiperen op alle soorten van muren.  Hierdoor bekom je het gewenste resultaat, namelijk een muur die volledig loodrecht is, zonder golvingen en met de hoogste afwerkingsgraad.  Hierdoor kunnen de vakmensen na ons, hun job ook goed uitvoeren, denk maar aan schilders of keukenplaatsers.

Cementeren

De meest voorkomende toepassing hiervoor is het afwerken van wanden in natte ruimtes zoals douches en badkamer muren of in wellness ruimtes.

Een andere toepassing is onder andere het afwerken van de wanden van uw zwembad in cement.

Gyproc

Gyproc kan gebruikt worden voor het creëren van extra ruimten door het plaatsen van scheidingswanden en/of voorzetwanden.  Ook valse plafonds voor het wegwerken van allerlei leidingen kunnen worden gemaakt met Gyproc.

Start u aan een Gyproc project, aarzel dan niet om ons te contacteren.  Wij kunnen u helpen met tips en tricks.

Semco Stuctechniek

Semco is een product van Amerikaanse bodem.  Het wordt daar toegepast op onder andere vloeren, zwembaden en fonteinen.  Doordat het slechts met een dun laagje wordt aangebracht, is het bijna op elke ondergrond toepasbaar en is het volledig naadloos.

Breekwerk is meestal niet nodig.  Een Semco wand, vloer of trap is zeer onderhoudsvriendelijk en slijtvast.  Er is keuze uit meer dan 1000 kleuren en er zijn verschillende afwerkingen mogelijk.
Kenmerken en voordelen.

Semco bestaat niet uit cement of kalk, maar uit een combinatie van gemalen steenpoeder met polymeren.  Hierdoor is Semco velen malen harder en flexibeler dan andere micro toppings zoals Mortex.
Alleen gecertifieerde ondernemers mogen met Semco aan de slag.  Zo waarborgt het merk de kwaliteit van de leveranciers en het product.  Wij mogen met trots vermelden dat wij tot het select groepje van erkende aannemers in België behoren.